De Kristallen van Bantal

De Kristallen van Bantal is een project van Domeco en architect Samir Bantal. Samen ontwikkelden zij de ideale duurzame villa die zij op een aantal locaties, gelimiteerd, willen realiseren.

Kristallen

De villa’s danken hun naam aan de bijzondere 45-graden gedraaide, ‘getordeerde’, dakdelen. Ze doen denken aan facetgeslepen edelstenen. Van buiten en van binnen een bijzonder gezicht en indrukwekkend spel van lijnen en vlakken. De dakdelen blijven open en maken de verschillende leefruimten tot 4.80 meter hoog.

Woonprogramma

De plattegronden tonen een gelijkvloers woonprogramma met drie of vier slaapkamers, bijkeuken, eventuele walk-in-closet, zeer royale badkamer(s) en een grote living met open keuken. Oppervlakten zijn van circa 204 m2 tot 265 m2 bvo (gebruiksoppervlakte 162 m2 tot 216 m2). Alle huizen zijn individueel ontworpen en kunnen in samenspraak met de koper worden vervolmaakt.

Duurzaamheid

De Kristallen worden gebouwd met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Er worden alleen ‘lokale’ materialen gebruikt. De keukens worden gemaakt uit iepenhout uit de Noordoostpolder door Houtwerk Hattem. De villa’s worden uitgerust met een zeer zuinig innovatief energiesysteem gebruikmakend van LED-verlichting en zonne-collectoren.

Niveau van afwerking

Niveau van afwerking in overleg met de koper: van casco tot turn-key. Samir Bantal treedt op als 'bouwmeester' en adviseert de kopers. Samen met hen ontwerpt hij bijvoorbeeld de keuken. Diverse duurzame innovaties worden standaard toegepast. Er wordt gekeken naar een gezamenlijk ontwerp voor eilandtuinen met een landschapsarchitect.

Samir Bantal

Projectarchitect is Samir Bantal (1977), voorheen werkzaam bij Toyo Ito en het Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de Ras Al Khaimah Gateway City; een duurzame stad in de woestijn voor 195.000 inwoners. In 2008 werkte hij zelfstandig aan de inrichting van twee winkels van Victor&Rolf en werd hij samensteller van het Dutch Annual Architecture Yearbook van het NAi. Anno 2015 is Bantal naast het leiden van zijn 'eigen' Studio Oblique ook werkzaam bij OMA van Rem Koolhaas als Executive Director.

Locatie

Domeco is samen met Samir Bantal aan het kijken naar een aantal locaties, in Nederland en daarbuiten, om de bijzondere Kristallen te realiseren.

Meer weten over dit project, neem contact met ons op.