Over Domeco

Domeco, de duurzame projectontwikkelaar en investeerder, ontwikkelt mooie gebouwen op bijzondere locaties met aandacht voor mens, omgeving en aarde.

Duurzaamheid is voor Domeco breder dan het gebruik van natuurlijke materialen en het toepassen van hernieuwbare energie.Wij laten ons inspireren door de processen van bouw en sloop in de natuur: buildings like trees, cities like forests.

Gedurende het traject gebruiken we natuurlijke materialen als hout en natuursteen, bij voorkeur uit de omgeving. We geven de kans aan lokale, ambachtelijke bedrijven om mee te werken aan het project.

In de architectuur staan de mens en de omgeving centraal. Een gebouw moet iets toevoegen: soms past het naadloos in het stedelijk weefsel, een andere keer geeft het nieuw elan aan een gebied. Een gebouw moet als een huis zijn: een plek waar het plezierig leven is.

Duurzaamheid is in de visie van Domeco toekomstgerichtheid: nadenken over het gebruik, vandaag en morgen. Slim omgaan met ruimte en middelen. Nadenken hoe we willen wonen en werken, hoe we verzorgd willen worden, willen eten, drinken en winkelen. Alles in de overtuiging van de mooie toekomst die ons te wachten staat.